Gorące tematy: Wolni i Solidarni Smoleńsk Zostań BLOGEREM! RSS Kontakt
Uwaga! Wygląda na to, że Twoja przeglądarka nie obsługuje JavaScript. JavaScript jest wymagany do poprawnego działania serwisu!
36 postów 753 komentarze

adriano

adriano - O zagrożeniach dla demokracji, o manipulacjach medialnych oraz o tym czego media nie pokazują. Zmiana nicka na adriano

(Jan?) Sebastian Bach

ZACHOWAJ ARTYKUŁ POLEĆ ZNAJOMYM

O dwóch różnych ale doskonale znanych Sebastianach Bachach

Jest dwóch znanych Sebastianów Bachów . Jeden urodzony  21 marca 1685 w Eisenach, zm. 28 lipca 1750 w Lipsku – kompozytor niemieckiego pochodzenia z epoki baroku, zaliczany do najwybitniejszych artystów w dziejach muzyki.Drugi Sebastian Bach urodził się 3 kwietnia 1968 roku w Freeport na Bachamach. Z pochodzenia jest Kanadyjczykiem. Występował w zespołach Madam X i Kid Wikkid. Do zespołu Skid Row założonego w 1986 roku wstąpił w 1987.

 

Grał w musicalach na Brodway’ u i nie tylko min.Jesus Christ Superstar (2002-2003), Jekyll & Hyde (2000), The Rocky Horror Show (2001)

W 1990 roku Bach wystąpił na jednej scenie z Guns’n’Roses i Metallicą na imprezie RIP Magazine. Nazwą tego jednodniowego zespołu było GAK.

Bach skonfliktowany ze Skid Row odszedł w 1996 roku. Powodem konfliktu był koncert, na którym Bach chciał wystąpić jako suport zespołu KISS. Pozostali członkowie zespołu uznali, że są tak znanym zespołem, że nie będą nikogo supportować. Jak na ironię Skid Row stał się jednym z kilku zespołów supportujących KISS na KISS Farewell Tour w 2000 roku.

 

Cover piosenki Jimmiego Hendrixa

W 1996 roku bach założył zespół The Last Hard Man. Zespół jednak nie utrzymał się długo.

Od 2003-2007  grał rolę gitarzysty o imieniu Gil w serialu Gilrmore Girls.

Bach jest przyjacielem Axla Rose z Guns’n’ Roses. Wielokrotnie występowali razem na scenie. Axl nagrał z Bachem kilka piosenek na Angel Down (2007)- płycie solowej Bacha. Bach odwdzięczył się Axlowi i zaśpiewał z nim na płycie Chineese Democracy (2008) Guns’n’Roses.

Bach zagrał w kilku filmach i serialach.

Gilmore Girls:

W 2006 roku Sebastian Bach został sklasyfikowany przez Hit Parader na 36 miejscu na liście 100 najlepszych wokalistów wszech czasów.

Obecnie Bach prowadzi karierę solową. 23 września będzie miała miejsce polska premiera płyty Kicking &Screaming.


 

Bach to nie tylko ballady…..

 

Mocniejsze brzmienia Bacha:

Najnowsza płyta:

 

 

 

 

Źródło: polska i anglojęzyczna wikipedia

 

Dyskografia:

 

 

 Z Kid Wikkid

1985 Kid Wikkid / "Maple Metal" / LP & cassette / Attic Records / "Take A Look At Me" / Canada

Ze Skid Row

 

   * Basement Tapes (rare demo) (1988)

   * Skid Row (1989)

   * Slave to the Grind (1991)

   * B-Side Ourselves (EP) (1992)

   * Subhuman Race (1995)

   * Subhuman Beings on Tour (EP) (1995)

   * 40 Seasons: The Best of Skid Row (1998)

   * Hi-Five (EP) (2005)

 

Z The Last Hard Men

 

   * The Last Hard Men (1997)

 

Solo

 

   * Bring 'Em Bach Alive! (November 2, 1999)

   * Bach 2: Basics (2001)

   * Finding My Way EP (April 1, 2005)

   * Angel Down (November 20, 2007)

   * Kicking & Screaming (September 27, 2011)

 

Z Frameshift

 

   * An Absence of Empathy (2005)

 

Gościnne występy:

 

   * Trouble Walkin' – Ace Frehley (1989)

   * Believe in Me – Duff McKagan (1993)

   * Working Man: A Tribute to Rush "Working Man" & "Jacob's Ladder" (1995)

   * Spacewalk: A Salute To Ace Frehley Rock Bottom (1996)

   * Slave to the Power: The Iron Maiden Tribute (2000)

   * Twisted Forever - A Tribute To The Legendary Twisted Sister (2001)

   * Soundtrack Of A Soul Liberty N' Justice "Another Nail" (2006)

   * 4-All:The Best Of LNJ Liberty N' Justice "Another Nail" (2008)

   * Chinese Democracy – Guns N' Roses, backing vocals on "Sorry" (2008)

   * Siam Shade Tribute (2010)

   * Trailer Park Boys Season 7 (2007)

Filmografia

 

 * Point Doom (2000) || Slim

 * Strange Frequency, episode Don't Fear the Reaper (2001) || (TV) Grim Reaper

* "Gilmore Girls" (2003–2007) || (TV) Gil

* Kiss Loves You (2004) || (TV) Himself

* Supergroup (2006) || (Reality TV Series)

* "Trailer Park Boys" (2007) || (TV) Himself

* "Celebrity Rap Superstar" (2007) || (Reality TV Series)

* "Robot Chicken" (2008) || (TV) "Wildman"

* "Z Rock (TV series)" (2008) || (TV) Himself

* "Gone Country" (2008) || (Reality TV Series)

* "Celebrity Fit Club (U.S. TV series)" (2010) || (Reality TV Series)

 * "Rush: Beyond the Lighted Stage" (2010) || (film) Himself

 * "SpongeBob and the Clash of Triton" (2010) || (TV) Triton

 

KOMENTARZE

OSTATNIE POSTY

więcej

MOJE POSTY

więcej

ARCHIWUM POSTÓW

PnWtŚrCzPtSoNd
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ULUBIENI AUTORZY

więcej